Щоб весняна підзарядка вітамінами не завдала прикрощів, досить дотримуватися декількох простих правил:
1. Порадитися з лікарем — можливо, у вас є хронічне захворювання, при якому їх узагалі приймати не варто, або треба виключити якісь конкретно. Лікар допоможе й вибрати.
2. Не покладатися на модний імпортний бренд або ціну вітамінного комплексу — можливо, особисто вам саме підійде наш, недорогий.
3.Намагатися максимально використати природні джерела вітамінів (див. нашу табличку). Найдоступніші з них — заморожені з осені ягоди (чорна смородина, журавлина, брусниця), цитрусові, суха шипшина, пивні дріжджі, хліб з суцільного зерна, проростки насіння (пшениця, ячмінь, соя, квасоля й інші), пряні городні й дикорослі трави (кропива, кульбаба й інші).
4. Не сидіти довго ні на одній дієті, особливо жорсткій або дуже химерній. Повний набір натуральних вітамінів є лише в здоровому збалансованому харчуванні.
5. Вживати вітаміни після їжі, бажано повноцінної, а не бутерброда з чаєм. Запивати чистою водою — не менше склянки, а краще більше.
6. Якщо після вживання вітамінів протягом декількох днів ви відчули якісь зміни в самопочутті в гірший бік, негайно припиніть їх приймати, й — до лікаря.
субота, 19 грудня 2009 р.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар